Makaron z kiełbasianym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa cienka

    25-30 dag
  • marchew

    1 sztuka
  • pieczarki

    7-8 sztuk
  • cebula

    1/2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    wg uznania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Zeszklić. Marchew obrać, umyć i pokroić w cienkie paski i dodać do cebuli razem z pokrojoną w plasterki kiełbasą.
Przesmażyć i podlać wodą.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać do sosu.
Jeśli trzeba podlać jeszcze wodą i dusić ok. 15 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 30.07.2012 18:29
Robię podobne tylko zamiast pieczarek daję ogórka konserwowego.Pycha
ronald88 28.06.2012 22:42
polecam
Rafał10 28.06.2012 12:44
lubię takie dania z makaronikiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat