Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 gram
cebula biała 1 sztuka
kapusta włoska 1/2 małej główki
masło 2 łyżki
woda 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą

(na podstawie przepisu "Kuchnia żydowska" Biblioteka smakosza)

Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem soli.

Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż, aż lekko się zarumieni. Po tym czasie dodaj poszatkowaną kapustę. Posól ją i popieprz. Przykryj patelnię pokrywką i duś kapustę około 20 minut. Jeśli zauważysz, że cebula lub kapusta zbytnio się brązowią, dodaj 2 łyżki wody.

Połącz makaron z kapustą i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mimi3
Mimi3 06.11.2013 22:37
To tak jak łazanki z kapustą. super
gabi162825 18.10.2012 22:15
ciekawy przepis
1j1o1l1a1 18.10.2012 20:00
połączenie nie dla mnie :(
Patrycja25 18.10.2012 12:50
dziwnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak