Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
kapusta kiszona 400 g
kiełbaski sląski 3 szt
oliwa
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 kulki
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
groszek konserwowy 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapusta

Kapustę kiszoną zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 20 minut. Makaron gotujemy aldente i odcedzamy. Cebule i kiełbaski kroimy w gruba kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Ugotowaną kapustkę odcedzamy i dodajemy na patelnię. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podsmażamy pod przykryciem ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając aby sie nie przypalilo. Pod koniec smazenia dodajemy przecier pomidorowy i dokąłdnie mieszamy. Na talerze nakładamy makaron, a na niego kapuste. Posypujemy kilkoma kulkami zielonego groszku i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 06.08.2013 13:48
Przepyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak