Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z groszkiem, pomidorkami i szparagami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 gram
oliwa 3 łyżki
pomidorki cherry 300 gram
szparagi 1 pęczek
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
groszek cukrowy 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z groszkiem, pomidorkami i szparagami

Makaron ugotuj. Szparagi obierz i pokrój w 3-cm kawałki, blanszuj w osolonej wodzie przez 2 minuty razem z groszkiem. Odcedź. Na oliwie podsmażaj szparagi i groszek przez 4 minuty, a na ostatnią minutę wrzuć pomidorki przekrojone na pół. Zawartość patelni wymieszaj z odcedzonym makaronem, dopraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.10.2012 17:32
mm jak pysznie się zapowiada;)
malaczarna23 20.10.2012 17:07
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak