Makaron z cebulą i pieczarkami

Makaron z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    2 sztuka
  • makaron kokardki

    30 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron z cebulą i pieczarkami

Makaron gotujemy wg. przepisu w lekko osolonej wodzie.
Cebulę czerwoną i białą oraz pieczarki podsmażamy na patelni.
Po podsmażeniu odsączamy od nich tłuszcz, doprawiamy je solą , pieprzem i mieszamy je z ugotowanym makaronem.
Podajemy na podwieczorek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Anna152 08.06.2012 07:37
palce lizac
fictor123 03.05.2012 12:13
mniam
Anna138 25.02.2012 20:47
super
LuKaSz4761 21.10.2011 10:00
Super przepis
bursztynek 29.09.2011 11:15
uwielbiamy taki makaron, ale zawsze dawałam mniej cebulki, muszę spróbować zrobić wg Twojego przepisu
Ania67 20.09.2011 13:30
prosty i super smaczny
kanu83 31.08.2011 15:41
super
anja3107 11.08.2011 16:55
smaczne
joanna77 06.08.2011 19:59
smaczne
Motorek 31.07.2011 11:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat