Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie pieczarkowo-cukiniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 200 g
cebula 1 sztuka
pieczarki 300 g
mięso z rosołu 300 g
cukinia 1 mała sztuka
serek topiony 100 g
mąka 1 łyżka
woda 0,5 szklanki
śmietana 1 łyżka
olej 1 łyżka
żółty ser 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie pieczarkowo-cukiniowym

Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. warzywa obrać i pokroić w kostkę. Cebulę zrumienić na łyżce oleju, dodać pieczarki i cukinię, Smażyć chwilę, odparować lekko. Mięso z z rosołu pozbawić kości i skóry, podzielić na mniejsze części, dodać do warzyw. Mąkę i serek topiony zmiksować z wodą, dodać śmietanę, ponownie zmiksować, wlać na patelnię. Dusić do zgęstnienia sosu, doprawić solą, pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce.
Ugotowany makaron wrzucić do sosu, zamieszać, nałożyć na talerze, posypać każdą porcję serem żółtym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 27.09.2013 20:31
lubię takie smaczki
kuklik 25.09.2013 21:51
to coś dla mnie
adelajda 07.07.2013 13:27
smaczny obiadek
gusia1000 22.06.2013 11:58
Dobre jedzenie.
misia53 26.03.2013 00:25
w smaku z pewnoscią dobry
pajbek 11.02.2013 14:54
Pyszne :-)
mysza75 06.02.2013 11:33
Ciekawy pomysł :-)
Katarzyna59 05.02.2013 12:19
smaczny
Konczi 05.02.2013 09:51
mniammm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak