Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle z sosem i piersią z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
makaron tagliatelle verdi 1 opakowanie
sos słodko-kwaśny 1 słoik
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2-4 listki
papryka czerwona 1 sztuka
pomidorki cherry 8 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle z sosem i piersią z indyka

Na początku kroimy w kostkę pierś z indyka, następnie wrzucamy do jakiegoś naczynia, w którym będziemy ją smażyć, solimy, pieprzymy, dodajemy liść laurowy, pokrojoną paprykę i pomidorki. Następnie wszystko dusimy pod przykryciem przez około 20 minut, potem dodajemy sos słodko kwaśny najlepszy jest z Pudliszki. Na samym końcu gotujemy makaron tagliatelle przez 10-12 minut. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.02.2014 17:49
pycha makaronik
JOANNA16 25.09.2013 09:32
pychota)))))
Megg 18.04.2013 16:55
przepyszne i piękne danie!!!!
Konczi 18.04.2013 16:49
lubię makaroniki :)
leonowie 18.04.2013 15:54
fajnie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak