Makaron tagliatelle z boczkiem w sosie serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    250 gram
  • boczek parzony

    300 gram
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    100 gram
  • serek topiony

    100 gram
  • śmietana 12%

    200 gram
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Śmietankę podgrzać, dodać ser pleśniowy typu gorgonzola oraz serek topiony - lekko zagotować, cały czas mieszając aby sery się roztopiły. Do gotowego sosu dodać wcześniej przesmażony boczek. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron wymieszać z sosem. Całość oprószyć pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 26.03.2015 08:09
PRzepiękne danie i napewno bardzo smakowite!:))
mami93 22.03.2015 19:08
pyszności :)
ppaulina 22.03.2015 13:35
pychotka :)))
misia53 21.03.2015 19:18
świetne danie , już bym jadła....
Internetowa Kuchnia 21.03.2015 19:03
Przepyszne masz te dania! ;) jem oczami
justynkag 21.03.2015 16:56
Dawno robiłam a bardzo lubię.Super
w mojej kuchni 21.03.2015 13:25
pyszne jedzonko do zjedzenia
V_kuchareczka 21.03.2015 13:13
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat