Makaron spaghetti z pomidorowym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    1 opakowanie
  • pomidory krojone

    1 kartonik
  • przyprawa do dań włoskich

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • grana padano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy ale zostawiamy kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Na patelni rozpuszczamy masło i olej. Podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę dodajemy pomidory z kartonika i gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy przyprawę do dań włoskich . Dodajemy kilka łyżek wody z gotowania makronu. Na patelnie dodajemy makaron . Mieszamy i posypujemy startym garna padano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat