Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron soba z tuńczykiem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron soba 150 gram
cukinia 1 sztuka
marchew 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
sos chili
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron soba z tuńczykiem i warzywami

Kroki postępowania

1
Cukinię i marchewkę kroimy na cienkie plastry – najlepiej obieraczką do warzyw, a następnie kroimy wzdłuż w paski. Czosnek kroimy w plasterki.
Krok 1 - Makaron soba z tuńczykiem i warzywami foto
2
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek wrzucamy tuńczyka z pokrojonymi ząbkami czosnku. Smażymy na średnim ogniu około 10 minut.

Makaron soba (gryczany) gotujemy w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek i soli około 5 minut. Po ugotowaniu schładzamy zimną wodą, żeby zachował jędrność.

W rondelku rozgrzewam około 2 łyżek oliwy z oliwek i wrzucamy przygotowaną wcześniej cukinię i marchewkę. Podsmażamy około 2-3 minut, cały czas mieszając warzywa.
Krok 2 - Makaron soba z tuńczykiem i warzywami foto
3
Na talerz układamy makaron, warzywa i tuńczyka. Do smaku dodajemy słodki sos chili.

Smacznego!
Krok 3 - Makaron soba z tuńczykiem i warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.06.2013 08:27
fajny przepis
Megg 14.06.2013 21:12
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak