Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron soba z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 15 dag (saba)
tuńczyk w sosie własnym 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórek gruntowy 2 szt
ser żółty 10 dag
pieprz do smaku
sól do smaku
majonez 5 łyżki
sos sojowy do smaku

Porada

Smaczna i bardzo łatwa do przygotowania sałatka z tuńczyka.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron soba z tuńczykiem

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Tuńczyka osączyć z zalewy, podzielić na kawałki. Umytą paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w słupki. Ogórki posiekać w cienkie plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą, osączyć, ostudzić. Makaron pokroić na kawałki, włożyć do miski, dodać przygotowane składniki, majonez, doprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak