Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z owocami morza

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy wstążki 200 g
mix gotowanych owoców morza 400 g
sos ostrygowy 3 łyżki
śmietana słodka 150 ml
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z owocami morza

Makaronu ryżowego ( 200g) nie gotujemy, zalewamy go gotującą wodą, przykrywamy, odcedzamy i jest gotowy, pyszny i sprężysty.

Do przygotowania sosu wykorzystujemy 3 łyżki sosu ostrygowego i 150 ml śmietany 30%, oraz szczyptę pieprzu cayenne. Sos sojowy wlewamy na patelnię, dodajemy odsączone z zalewy owoce morza i marynowane warzywa- gotowane kalmary mątwy, omułki, ośmiorniczki, paluszki surimi, wlewamy śmietanę i chwilkę dusimy aż sos zgęstnieje.
Na wyłożony makaron wykładamy owoce morza z sosem. Bardzo smaczne danie ekspresowe dla 2 osób lub 3 mniej głodnych;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 09.01.2013 11:34
Pięknie wygląda te danie, zarówno pod względem kulinarnym jak i wizualnym :)
Konczi 09.01.2013 08:10
musiało być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak