Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z sosem serowo-pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
ser brie 12,5 dag
cebula 1 mała
śmietana 170 ml
sól do smaku
makaron żytni razowy 1/2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z sosem serowo-pieczarkowym

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (gotowałam 8 minut).
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na patelni.
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce, wrzucić do cebuli i dusić 10 minut.
Ser brie pokroić i wrzucić do składników na patelni. Mieszać do momentu rozpuszczenia się sera.
Wlać śmietanę, doprawić pieprzem ziołowym Marsyl i solą. Chwilkę podgotować.
Makaron razowy Bartolini polać sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.09.2012 23:00
fajne ujęcie z makaronem w roli głównej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak