Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Danie idealne dla tych, którzy kochają aromatyczne dania na szybko.

Składniki:

makaron Chow Mein 125 gramów
polędwica wieprzowa 300 gramów
marchew 1 sztuka
selery naciowe 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
papryka pomarańczowa 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
imbir świeży 1 kawałek
sos sojowy 2 łyżki
syrop z agawy 1 łyżka
bambus pędy 1 puszka
kiełki fasoli mung 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Marchew i seler kroimy w słupki.
Pieczarki kroimy na kawałki.
Szalotkę kroimy w piórka.
Czosnek i imbir siekamy.
Papryki kroimy.
Polędwiczkę kroimy w kostkę.

Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe składniki, szybko smażymy w wysokiej temperaturze.
Do całości dodajemy makaron.
Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak