Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Danie idealne dla tych, którzy kochają aromatyczne dania na szybko.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Chow Mein

    125 gramów
  • polędwica wieprzowa

    300 gramów
  • marchew

    1 sztuka
  • selery naciowe

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • papryka pomarańczowa

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • imbir świeży

    1 kawałek
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • syrop z agawy

    1 łyżka
  • bambus pędy

    1 puszka
  • kiełki fasoli mung

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Marchew i seler kroimy w słupki.
Pieczarki kroimy na kawałki.
Szalotkę kroimy w piórka.
Czosnek i imbir siekamy.
Papryki kroimy.
Polędwiczkę kroimy w kostkę.

Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe składniki, szybko smażymy w wysokiej temperaturze.
Do całości dodajemy makaron.
Mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat