Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po chłopsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
podgardle wędzone 300 g
papryka czerwona duża
cebula biała duża
cukinia młoda średnia
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 2-3 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po chłopsku

Podgardle wędzone pokroić w plasterki, a następnie w wąskie paseczki - wrzucić na sporą patelnię i wytopić oraz zrumienić. Dodać cebulę, cukinię i paprykę pokrojone w paseczki, posiekany czosnek oraz pieprz i niewielką ilość uniwersalnej przyprawy w płynie. Dokładnie wymieszać składniki, nakryć dopasowaną pokrywką i dusić do miękkości na najmniejszym palniku.

W międzyczasie ugotować al dente makaron świderki, odcedzić, wymieszać z warzywami i podgardlem. Przed podaniem ew. doprawić do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak