Makaron po chłopsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    400 g
  • podgardle wędzone

    300 g
  • papryka czerwona

    duża
  • cebula biała

    duża
  • cukinia

    młoda średnia
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • czosnek

    2-3 ząbki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgardle wędzone pokroić w plasterki, a następnie w wąskie paseczki - wrzucić na sporą patelnię i wytopić oraz zrumienić. Dodać cebulę, cukinię i paprykę pokrojone w paseczki, posiekany czosnek oraz pieprz i niewielką ilość uniwersalnej przyprawy w płynie. Dokładnie wymieszać składniki, nakryć dopasowaną pokrywką i dusić do miękkości na najmniejszym palniku.

W międzyczasie ugotować al dente makaron świderki, odcedzić, wymieszać z warzywami i podgardlem. Przed podaniem ew. doprawić do smaku pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat