Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne ze smażonymi warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 250 g
kapusta biała 1/4 główki
marchewka 2 szt
cebula 2
seler naciowy 2 gałązki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
czosnek 5 ząbków
przecier pomidorowy 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia
kiełki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne ze smażonymi warzywami

Makaron penne, u mnie pełnoziarnisty - ugotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu.
Kapustę poszatkować i nasolić. odstawić na 10 minut aby zmiękła.
Obrać cebulę a następnie pokroić w piórka. Oskrobać marchewkę i pokroić ją w talarki. Pokroić w plasterki obrany czosnek.
Rozgrzać na patelni olej i wrzucić czosnek, po paru sekundach dodać marchew, cebule i kapustę. Smażyć przez 7- 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając.
Następnie dodać posiekane pałki selera oraz przecier i keczup. Podlać 70 ml wody, nakryć pokrywką i chwilę dusić. Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolę z puszki oraz makaron. Smażyć chwilę mieszając. Doprawić do smaku i udekorować kiełkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.04.2016 19:03
lubimy takie dania
Marta1986 18.04.2016 18:49
bardzo dobre
adelajda 18.04.2016 18:37
Fajny obiadek
gosia561 18.04.2016 17:38
idealna kolacja po ciężkim dniu
kuchcik89 18.04.2016 15:07
lubie takie dania, smaczne i proste!
AZgotuj 18.04.2016 12:50
lubię takie szybkie dania :)
Futka 18.04.2016 11:48
Przepyszny makaron :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak