Makaron penne z sosem pomidorowym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    250 g
  • pomidory

    2 puszki
  • koncentrat

    1 łyżeczka
  • sól

  • Koperek suszony Prymat

  • ketchup pikantny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron rurki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ale nie do zupełnej miękkości. W dość sporym garnku zaczynam gotować pomidory z puszki - najlepiej aby były jak najbardziej posiekane i rozdrobnione. Do tego dodaję ketchup, koncentrat (lubię jak ten sos jest mocno pomidorowy) i dosypuję przyprawy - sól - nie żałuję bazylii, koperku i pieprzu. Mi wyszło lekko pikantne i bardzo dobrze. Zawsze można dodać ciut chilii. Gdy składniki się ładnie podgrzeją i połączą dodaje ugotowany makaron i dokładnie mieszam. Niektórzy gotują wszystko osobno - a ja zrobiłam z tego danie jedno garnkowe. Gotuję przez chwilę i można podawac na stół

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 19.08.2012 13:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat