Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z sosem pomidorowym.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 250 g
pomidory 2 puszki
koncentrat 1 łyżeczka
sól
Koperek suszony Prymat
ketchup pikantny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z sosem pomidorowym.

Makaron rurki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu ale nie do zupełnej miękkości. W dość sporym garnku zaczynam gotować pomidory z puszki - najlepiej aby były jak najbardziej posiekane i rozdrobnione. Do tego dodaję ketchup, koncentrat (lubię jak ten sos jest mocno pomidorowy) i dosypuję przyprawy - sól - nie żałuję bazylii, koperku i pieprzu. Mi wyszło lekko pikantne i bardzo dobrze. Zawsze można dodać ciut chilii. Gdy składniki się ładnie podgrzeją i połączą dodaje ugotowany makaron i dokładnie mieszam. Niektórzy gotują wszystko osobno - a ja zrobiłam z tego danie jedno garnkowe. Gotuję przez chwilę i można podawac na stół

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.08.2012 13:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak