Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z jarmużem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne
jarmuż
ser żółty
śmietana
sól
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z jarmużem

Makaron gotuję w sposób standardowy.
Jarmuż kroję drobno, duszę najpierw troszkę w wodzie żeby zmiękł - dosłownie 2 minuty. Odcedzam. Przesmażam na oleju, po chwili dodaję sera żółtego startego, następnie troszkę śmietany i podlewam lekko wodą tak żeby wytworzył się sos. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wykładam na talerz, ozdabiam pieprzem i lekko polewam np. jogurtem naturalnym (mam go dziś pod dostatkiem z promocji :P). Podaję natychmiast.

Porada:
danie wykładam na gorący talerz, dzięki temu tak szybko nie stygnie - talerz ogrzewam na garnku w którym gotuję makaron ;)
A cały sos przygotowuję w woku, dzięki temu nie brudzę kilka patelni czy garnków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.11.2013 19:04
smaczne jedzonko
Alex_M 26.01.2013 11:46
swietny pomysl!
caffee_tea 18.01.2013 21:48
super przepis,
V_kuchareczka 18.01.2013 21:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak