Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z czerwonym sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 gram
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
przecier pomidorowy 100 gram
kabaczek 1 szt
sól do smaku
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z czerwonym sosem

Makaron ugotować w osolonej wodzie do ulubionej miękkości.

Pierś pokroić w kostkę i usmażyć na odrobinie oleju. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę (oczywiście umytą i oczyszczoną z nasion) oraz kabaczka (obranego, oczyszczonego z nasion i pokrojonego) Wszystko podlać odrobiną wody i dusić aż kabaczek się zeszkli. Na koniec dodać kukurydzę (nie musi być odcedzona) i przecier pomidorowy. Jak wszystko będzie się gotować doprawić do smaku.

Na talerz wyłożyć porcję makaronu i polać przygotowaną mieszanką.
Podawać na gorąco. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 05.09.2012 22:02
mniam mniam
Pietruszka 05.09.2012 21:53
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak