Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron pene ze szpinakiem i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
chili Prymat
szpinak świeży lub mrożony 200 gram
ząbki czosnku 2
makaron penne 150 gram
jogurt gęsty 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: makaron pene ze szpinakiem i kurczakiem

Makaron ugotować al dente. Kurczaka pokroić, doprawić solą i chili. Odstawic na godzinę. Smażyć na dużym ogniu przez 4 minuty. Czosnek drobno pokroić lub przecisnąć przez praskę. Szpinak wrzucić na rozgrzaną patelnię. Dodać czosnek, sól i pieprz. Po 5 minutach dorzucić naszego kurczaka i wymieszać. Dokładamy makaron, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec mieszamy z jogurtem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 26.04.2015 18:49
Szybkie i pyszne :)
Bernadeta1 23.04.2015 20:36
takie połączenie to moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak