Makaron "otoczony" szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    wg uznania
  • szpinak mrożony w liściach

    1 opakowanie
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Rozgrzać patelnię z dodatkiem masła, dodać szpinak, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak się "rozpuści" dodać śmietanę. Do powstałej masy dodać ugotowany makaron. Wszyskto chwilę gotować, aż makaron będzie ciepły. Taki makaron można podawać jako samodzielne danie ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agabi 08.03.2012 20:25
moja teściowa też taki robi tylko dodaje jeszcze kurczaka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat