Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz z kiełbasy

5.0
(13)
Czas
Czas: 45 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Gulasz z kiełbasy drobiowej, papryką, pomidorami. Można powiedzieć, że to jest bogatsza, mięsna wersja popularnego leczo. 

Składniki:

kiełbasa drobiowa
400 gramów
pomidory
1 puszka
kolorowa posypka
3 sztuki
cebula czerwona
1 sztuka
czosnek
2 ząbek
papryczka chilli
1 sztuka
bulion warzywny
2 szklanki
liście laurowe
2 sztuki
Sklep Prymat
oregano
1 szczypta
Sklep Prymat
olej
1-2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiełbasy

• Kiełbasę kroimy w talarki, na rozgrzanym oleju podsmażamy. 
• Podsmażoną kiełbasę przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. 
• Papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka wraz z pomidorami i liściem laurowym. Dolewamy bulionu warzywnego.  Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. 
• Na koniec dodajemy podsmażoną kiełbasę, oregano i doprawiamy do smaku. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.05.2018 19:22
Gulasz wygląda pysznie i na pewno tak samo smakuje.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak