Gulasz z kiełbasy

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4


  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa z piersi JBB

    400 gramów
  • pomidory

    1 puszka
  • kolorowa posypka

    3 sztuki
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbek
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • liście lurowe

    2 sztuki
  • oregano

    1 szczypta
  • olej

    1-2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• Kiełbasę kroimy w talarki, na rozgrzanym oleju podsmażamy. 
• Podsmażoną kiełbasę przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. 
• Papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka wraz z pomidorami i liściem laurowym. Dolewamy bulionu warzywnego.  Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. 
• Na koniec dodajemy podsmażoną kiełbasę, oregano i doprawiamy do smaku. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 23.05.2018 19:22
Gulasz wygląda pysznie i na pewno tak samo smakuje.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat