Makaron na szybko z szynką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1/2 opakowania
  • cebula

    1 szt
  • szynka

    15 dag
  • pieczarki

    4 szt
  • masło

    1 łyzka
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • koperek

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni podsmażamy pokrojona cebulkę . Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki i pokrojoną w kosteczkę szynkę . Podsmażamy . Na koniec dodajemy ugotowany makaron . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku .Przed podaniem ozdabiamy koperkiem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 23.08.2012 14:42
super, na pewno niedługo wypróbuję:)
ewka1978 23.08.2012 09:27
pycha
niedozywiona 23.08.2012 09:18
makaron z dodatkami w każdym wariancie jest świetny ! :)
iwa643 23.08.2012 08:53
szybki smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat