Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron na patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle 6 wstążek
serek topiony pół kostki
olej kilka łyżek
cebula pół sztuki
czosnek 4 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
bazylia
kolendra
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron na patelni

Rozgrzać olej na patelni. Cebulę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć cebulę i czosnek na patelni. Dodać serek topiony i roztopić na patelni. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Mieszać cały czas energicznie. Między czasie makaron ugotować w osolonej wodzie "al dente". Makaron przełożyć na patelnię z sosem. Dokładnie wymieszać, aż makaron się zabarwi. Przełożyć na talerze. Posypać startym serem żółtym. Przyprawić kolendrą i bazylią w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.10.2013 22:43
Z serkiem topionym i cebulką jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak