Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron linguine z anchois

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron linguine 400 g
oliwa 3 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
anchois 8 filecików
ciabatta 1 szt (chleb)
natka pietruszki 1 garść (posiekanej)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron linguine z anchois

Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem. Ze świeżego chleba wyciąłem miąższ, który pokruszyłem (półtora szklanki ).
Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem przez minutę posiekany czosnek oraz anchois. Dorzuciłem chleb, smażyłem 0k. 7 minut, aż chleb zrumienił.

Wrzuciłem makaron, wymieszałem. Wyłożyłem na talerze, posypałem natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 05.08.2016 22:51
dawno nie jadłam anchois ja robiłam podobnie tylko bez chleba
Prts drive 04.08.2016 08:18
Dobry makaron.
Wiktoria29 03.08.2016 16:21
pyszne danie
olkaaa 03.08.2016 14:53
ładnie wygląda
bietka 03.08.2016 14:09
smaczny makaronik :)
Habibi 03.08.2016 13:14
Natychmiast zrobiłam się głodna :) uwielbiam anchois :) już wiem co będę dzisiaj jadła ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak