Makaron linguine z anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron linguine

    400 g
  • oliwa

    3 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • anchois

    8 filecików
  • ciabatta

    1 szt (chleb)
  • natka pietruszki

    1 garść (posiekanej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem. Ze świeżego chleba wyciąłem miąższ, który pokruszyłem (półtora szklanki ).
Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem przez minutę posiekany czosnek oraz anchois. Dorzuciłem chleb, smażyłem 0k. 7 minut, aż chleb zrumienił.

Wrzuciłem makaron, wymieszałem. Wyłożyłem na talerze, posypałem natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 05.08.2016 22:51
dawno nie jadłam anchois ja robiłam podobnie tylko bez chleba
Prts drive 04.08.2016 08:18
Dobry makaron.
Wiktoria29 03.08.2016 16:21
pyszne danie
olkaaa 03.08.2016 14:53
ładnie wygląda
bietka 03.08.2016 14:09
smaczny makaronik :)
Habibi 03.08.2016 13:14
Natychmiast zrobiłam się głodna :) uwielbiam anchois :) już wiem co będę dzisiaj jadła ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat