Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Makaron fusilli z boczkiem i ricottą

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki
200 g
pieczarki
100 g
wędzony boczek
6 plastrów
ser ricotta
150 g
czosnek
2 ząbki
bazylia
1 pęczek
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fusilli z boczkiem i ricottą

1.Makaron świderki ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Pamiętaj aby zachować 1/4 szklanki wody spod makaronu.
2.W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i boczek, smaż 3 minuty. Następnie dodaj oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki, sól oraz wodę spod makaronu. Duś całość 5 - 7 minut aż płyn zredukuje się o połowę.
3.Do sosu dodaj makaron, wszystko wymieszaj i rozłóż na talerze. Na każdej porcji połóż nieco ser ricotta, następnie posyp porwanymi listkami bazylii i kolorowym pieprzem. Podawaj natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.06.2014 13:11
Co za pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak