Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron fettuccine z pepperoni

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron Fettuccine
200 g
pepperoni
50 g
czosnek
1 ząbek
żółtko jajek
3 sztuki
oliwa
1 łyżeczka
kapary
1 łyżka
parmezan
5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fettuccine z pepperoni

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pamiętaj by podczas odcedzania zachować pół szklani wody, w której gotował się makaron.
2. Rozgrzaną patelnię posmaruj oliwą, następnie połóż pepperoni pocięte na paseczki. Gdy staną się chrupiące przełóż je na papierowy ręcznik, a na patelni połóż przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i kapary. Wymieszaj je z tłuszczem wytopionym z pepperoni i podsmażaj przez 2 minuty.
3. Żółtka wymieszaj z parmezanem, podaj podsmażone czosnek i kapary oraz wodę spod makaronu. Całość wymieszaj na jednolity sos.
4. Sos przelej do makaronu, dodaj pepperoni, dobrze wymieszaj. Podawaj natychmiast.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.04.2014 23:15
uwielbiam makaron
Grażyna13 19.04.2014 21:40
Ciekawy przepis :)
Klausia 17.02.2014 13:08
wygląda wspaniale to Twoje danie :)
pajbek 24.01.2014 11:15
Pysznie i kolorowo :-)
usmiech 23.01.2014 11:08
smaczne danie
Romanowka 23.01.2014 11:04
wyraziste smaki, takie jak lubię
Konczi 23.01.2014 10:10
uwielbiam makaron pycha
aniagdz 23.01.2014 10:03
ooo moje smaki:) lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak