Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron kokardki
200 g -
cukinia
1 sztuka -
zielony groszek mrożony
40 g -
czosnek
1 ząbek -
śmietanka 36%
100 ml -
Musztarda francuska Prymat
1 łyżka -
skórka z cytryny
1 łyżeczka -
parmezan starty
5 łyżek -
oliwa
2 łyżki
Sposób przygotowania
2.W głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i zmiażdżony czosnek. Podsmażaj na małym ogniu przez 4 - 5 minut delikatnie mieszając od czasu do czasu. Gdy cukinia lekko zmięknie dodaj skórkę z cytryny, musztardę i śmietankę. Podgrzewaj wszystko jeszcze przez 3 minuty.
3.Do sosu z cukinią dodaj makaron i całość dobrze wymieszaj. Podziel na porcje i posyp parmezanem. Podawaj natychmiast.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się