Makaron farfalle primavera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    200 g
  • cukinia

    1 sztuka
  • zielony groszek mrożony

    40 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • śmietanka 36%

    100 ml
  • musztarda francuska

    1 łyżka
  • skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • parmezan starty

    5 łyżek
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na 4 minuty przed końcem gotowania, do makaronu dodaj zamrożony groszek.
2.W głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i zmiażdżony czosnek. Podsmażaj na małym ogniu przez 4 - 5 minut delikatnie mieszając od czasu do czasu. Gdy cukinia lekko zmięknie dodaj skórkę z cytryny, musztardę i śmietankę. Podgrzewaj wszystko jeszcze przez 3 minuty.
3.Do sosu z cukinią dodaj makaron i całość dobrze wymieszaj. Podziel na porcje i posyp parmezanem. Podawaj natychmiast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat