Makaron domowy.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto, odczekać pół godziny, wałkować, kroić.
Można zrobić różnej szerokości wstążki, kokardki i.t.p.
Można z tego lepić pierożki tortellini lub ravioli.

Podałam podstawowy przelicznik- jedno jajo na 100 gram mąki, przeważnie mnoży się to kilka razy więcej na większe ilości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 13.06.2012 21:06
Wiele razy robiłam podobne ten przepis ; )
berys18 18.05.2012 15:34
domowy zawsze najlepszy
cris04 17.05.2012 22:14
robię podobnie....ale coraz rzadziej
Botwinka 16.05.2012 19:58
czy on na pewno jest robiony? jakoś na zdjęciu nie do końća widać, ja robię często taki makaron, szczególnie do rosołu robię obowiązkowo
Anna169Hosz 16.05.2012 10:21
Podziwiam pracowitość:)
jasiek 07.05.2012 10:43
polecam
pacpaw 05.05.2012 23:34
nigdy sam nie robiłem makaronu
ben-ka 03.05.2012 08:08
lubię ale rzadko robię.
Adamorek 02.05.2012 10:27
dawno takiego nie jadłem
Dorian 23.04.2012 07:58
domowy najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat