Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z kurczakiem i grzybami shitake

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
ocet ryżowy 1 łyżka
sos sojowy ciemny 1 łyżka
mąka kukurydziana 2 łyżki
olej 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
fasolka zielona 1 garść
orzechy nerkowca 1 garść
makaron chiński 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z kurczakiem i grzybami shitake

Ugotować makaron.Pokroić kurczaka w cienkie paski i wrzucić do miseczki. Dodać ocet ryżowy, sos sojowy i mąkę. Wszytsko dokładnie wymieszać. Na suchej patelni uprażyć orzechy nerkowca. Na oleju podsmażyć drobno pokrojony czosnek, grzyby shitake pokrojone w paseczki, fasolkę, kurczaka i zalać 50ml wody. Całośc dokładnie wymieszać i podmażać ok 2 min, dodać orzechy.

Gotowy sos podawać z makaronem, można posypać sezamem. Doskonale pasuje sałata z rukoli i kiełek skropiona olejem arachidowym.

Polecam!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.02.2013 20:54
świetny!!! :)
elaa 08.12.2012 21:01
ale pyszności
Mariposas 15.11.2012 21:09
samo zdj już apetycznie wygląda
ewelina/bunia 15.11.2012 21:02
mniam
ewaa 15.11.2012 20:52
apetycznie wygląda
kasiaw 15.11.2012 20:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak