Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier cytrynowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 1
cukier puder 7 łyżeczek
sok z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier cytrynowy

Kroki postępowania

1
Białko wbijamy do kubka lub cylindrycznego naczynia.
Krok 1 - Lukier cytrynowy foto
2
Dodajemy sok z połowy cytryny. Dodajemy 7 łyżeczek cukru pudru lub więcej - w zależności od wielkości jajka i ilości soku z cytryny.
Krok 2 - Lukier cytrynowy foto
3
Mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy (gęstsza niż jogurt).
Krok 3 - Lukier cytrynowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak