Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

luizjańskie gumbo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy z oliwek 1 łyżka
masła 25 gram
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
sól
pieprz
mąki 2 łyżki
pokrojonych pomidorów z puszki 400 gram
świeżej okry 300 gram
ryż biały 350 (długoziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: luizjańskie gumbo

W rondlu rozgrzałam oliwę wraz z masłem.Wrzuciłam do niej obraną i pokrojoną w plasterki cebulę. Zeszkliłam. Po umyciu papryki usunęłam gniazdo nasienne.Paprykę wrzuciłam do rondla.W osobnym naczyniu ugotowałam ryż.Do warzyw dodałam mąkę,mieszałam tak długo aż otrzymałam zasmażkę.Dodałam pomidory,dolałam wywar warzywny.Dusiłam pod przykryciem 15 minut aż zupa stała się gęsta. Na koniec dodawałam po garści obraną i pokrojoną w kostkę okrę.Gotowałam jeszcze 3 minuty,podawałam na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.03.2013 14:02
mniam super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak