Łososiowe kotleciki z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    30 dag
  • jajko

    4 szt
  • żółtko jajek

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • cebulka

    1 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę i siekamy dużym nożem . Cztery jajka gotujemy na twardo , po ugotowaniu studzimy i siekamy drobno. Cebulkę obieramy i siekamy. Wszystkie składniki dokładnie urabiamy z żółtkiem i solą morską do smaku. Dodajemy pieprz świeżo mielony i posiekany koperek. Z masy formujemy małe kotleciki, Patelnie grillowa smarujemy olejem i smażymy kotleciki na złoto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zuzelka 01.02.2013 11:15
wypróbuję
caffee_tea 01.02.2013 11:06
ciekawe przepis
Adam/ZUB3R 01.02.2013 11:06
smacznie wyglądają
iwa643 01.02.2013 11:05
Lekkie i smaczne
Pyszota 01.02.2013 11:00
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat