Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowe jajka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
łosoś wędzony plastry 200 g
oliwki czarne 6 sztuk
papryka czerwona 1 kawałek
mieszanka świeżych sałat 1 garść
sól i pieprz 1 do smaku
serek kremowy 2 łyżki
majonez 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowe jajka

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka delikatnie.
Krok 1 - Łososiowe jajka  foto
2
Połowę łososia kroje w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję blenderem.
Krok 2 - Łososiowe jajka  foto
3
Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do jajek. Dekoruję kawałkami oliwek, papryki, i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie.Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.
Krok 3 - Łososiowe jajka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gabrysia123 04.11.2015 12:51
Jak zwykle bajecznie.
cukiereczek 03.11.2015 18:59
apetyczna przekąska
Malinka 03.11.2015 18:44
Pięknie się prezentują i pewnie smakują wybornie!
Grazyna0211 03.11.2015 17:10
smaczna przekąska
SzczyptaChili 03.11.2015 17:05
Muszą smakować wyśmienicie , pyszny farsz.
Agnieszka-87-25 03.11.2015 16:18
bardzo kuszące!!
Janina 03.11.2015 15:12
Świetna propozycja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak