Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany z sosem pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
marchewka 2 sztuki
łosoś filet 2 kawałki
bazylia 1 pęczek
olej rzepakowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
orzeszki piniowe 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
parmezan 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany z sosem pesto

Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Wkładamy na osolony wrzątek na około 8 minut. Odcedzamy na sicie. Ugotowane warzywa dzielimy na dwie porcje.

Z foli aluminiowej robimy miseczki, układamy na nich warzywa, kawałek łososia, zawijamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10 minut. Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze około 10 minut.

Przygotowujemy sos pesto. Miksujemy bazylie z orzeszkami czosnkiem i sola morską, dodajemy parmezan -miksujemy.

Sosem polewamy rybę i ziemniaki i marchewkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 17.01.2013 23:22
uwielbiam łososia, pyszności.
Paolcia 16.01.2013 10:02
trzeba spróbować
ewka1978 16.01.2013 10:00
koniecznie muszę spróbować
ONY_za_kare 16.01.2013 09:44
pyszny musi być
V_kuchareczka 16.01.2013 09:37
ciekawy przepis
iwa643 16.01.2013 09:22
Można zrobić na grillu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak