Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1
przyprawa uniwersalna
mąka do oprószenia
olej do smażenia
pomidor 1
mozzarella 1

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany z pomidorem i mozzarellą

Łososia myjemy, odcinamy skórę i wyciągamy pęsetą ewentualne ości. Tak przygotowanego łososia kroimy na kawałki. Posypujemy przyprawą uniwersalną, delikatnie ją wcieramy, a następnie oprószamy rybę mąką. Smażymy na wolnym ogniu.
Gotowego łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku kładziemy plaster pomidora i plaster mozzarelli. Całość zapiekamy do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.01.2016 12:14
super danie,bardzo lubię łososia
Anna169Hosz 16.09.2013 10:29
Ale pyszności!
Ania321 15.09.2013 14:19
ale bym sobie zjadła :)
Marta11 15.09.2013 14:19
pysznye losos
Sylwia26 15.09.2013 13:01
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak