Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z ziemniakami i selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 3 szt
soja 10 dag
ziemniaki 4-5 szt
woda 2-3 łyżki
szczypiorek 3 łyżki
koperek 3 łyżki
masło 2 lyżki
oliwa 1 łyżka
seler korzeniowy 1 szt średnia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z ziemniakami i selerem

Ziarno soi wypłukać, namoczyć na 12 godzin w dużej ilości zimnej wody, odcedzić. Ponownie wlać dużo zimnej wody i gotować do miękkości mniej więcej przez 2 godziny, dolewając wodę, jeśli się wygotuje. Odcedzić, ostudzić. Dodać 2 łyżki przegotowanej wody i starannie zmiksować. Seler i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości na parze lub w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Dodać łyżkę masła, przygotować puree. Dodać zmiksowaną soję, wymieszać, przykryć, trzymać w cieple. Filety lekko osolić, oprószyć pieprzem i przyprawą do ryb. Na patelni mocno rozgrzać oliwę. Dodać pozostałe masło, rozpuścić i na gorącym tłuszczu usmażyć rybę. Podawać z wcześniej przygotowanym puree. Przed podaniem posypać posiekanymi koperkiem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak