Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOSOŚ Z PORAMI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 dzwonka
por 1 sztuka
pieprz 2 szczypta
sól 2 szczypta
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ Z PORAMI

1. Łososia oczyszczamy, przyprawiamy solą, pieprzem, nacieramy czosnkiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce.
2. Łososia pieczemy w piekarniku, w 190st. C, ok. 25-30 min, aż się zarumieni.
3. W tym czasie na maśle podsmażamy pokrojony w plastry por. Przyprawiamy go do smaku.

Podajemy z łososiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 20.01.2013 18:55
napewno smaczne
justys759 20.01.2013 10:24
pyszności!
Magula 20.01.2013 10:16
super danie
Krzysztof15 20.01.2013 09:36
super pycha
fotoviderek 20.01.2013 09:29
Łosoś to zawsze łosoś, a gdy jeszcze dobrze zrobiony i ładnie podany. Pycha :)
kulinarny smak 20.01.2013 09:26
ach żeby jeszcze udało mi się kupić łososia.
ONY_za_kare 20.01.2013 09:05
przepyszny łosoś....mniam
Alex_M 20.01.2013 00:52
przepyszne! uwielbiam lososia!
Vanilla
Vanilla 20.01.2013 00:25
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak