Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1/2 kg
czosnek 1 ząbek
wino białe wytrawne 150 ml
sos sojowy 2 łyżka
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
pieprz szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1/3 łyżeczki

Porada

Grilowane ryby podawać z dipem i pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grilla

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie przygotowane składniki marynaty wymieszać. Łososia ze skórą pokroić na porcje, umyć, osuszyć i włożyć do marynaty na pól godziny. Następnie ułożyć skórą do dołu na rozgrzanym ruszcie i piec po 3-4 minuty z obu strom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak