Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z curry i imbirem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 sztuka
rozmaryn 2 sztuka
masło 2 łyżka
cytryna 1/2 sztuka
curry 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z curry i imbirem

Filety z łososia po obu stronach doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Następnie przekładamy go na folię aluminiową. W osobnej misce przygotowujemy zalewę. Wyciskamy sos z połowy cytryny i łączymy go z curry i imbirem. Polewamy nim łososie.
Do tak przygotowanego łososia wkładamy gałązkę rozmarynu i po jednej łyżce masła. Zawijamy w folię aluminiową.
Pieczemy w piekarniku w 190 stopniach około 15-20 minut.
Jemy z surówką lub dowolnymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 14.02.2015 10:15
Warto zrobić, pięknie wygląda
adelajda 13.02.2015 18:11
NA pewno pyszny :))
Futka 13.02.2015 17:59
Uwielbiam łososia, a ten zapowiada się niezwykle smacznie i aromatycznie. Świetny przepis! :)
Ania67 13.02.2015 17:38
Ciekawa propozycja
Anna169Hosz 13.02.2015 17:27
Ale mi narobiłaś smaka!
Katarzyna59 13.02.2015 17:17
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak