Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z chrupiącą skórką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 350 g
pomarańcza 1 sztuka
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z chrupiącą skórką

Pomarańczę dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Plastry pomarańczy układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Ze skórki łososia bardzo dokładnie usuwamy wszystkie łuski. Rybę nacieramy solą i pieprzem cytrynowym (z obu stron). Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, na pomarańczy, skórką do góry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni- grzanie tylko z góry. Blaszka powinna stać na środkowej półce piekarnika. Pieczemy przez 15 minut. Następnie zdejmujemy skórkę z łososia- powinna bardzo łatwo zejść, skórkę odwracamy na drugą stronę i ponownie przykrywamy łososia. Wstawiamy do piekarnika jeszcze na jakieś 5 minut- do momentu aż skórka się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 31.03.2015 12:24
bardzo smaczny obiad
gosia1988 31.03.2015 09:58
smakowicie wygląda
bertpvd 31.03.2015 09:40
pyszny łosoś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak