Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z białymi szparagami i mizuną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe szparagi 1 pęczek
mizuna 1 opakowanie
ciabatta 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 2 łyżeczki
łosoś filet 400 g
suszone pomidory 2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z białymi szparagami i mizuną

1. Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie 5 – 7 minut, odstawiamy do ostygnięcia.
2. Mizunę myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem od suszonych pomidorów.
3. Kawałki łososia pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut. Odstawiamy do ostygnięcia
4. Na talerzu układamy szparagi, na szparagach układamy mizunę i pokrojone na kawałki suszone pomidory, na wierzch kładziemy kawałek łososia
5. Ciabattę kroimy na plastry, nacieramy ząbkiem czosnku i lekko podpiekamy na grillu lub w tosterze.
6. Łososia ze szparagami serwujemy na zimno z gorącą ciabattą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 12.09.2012 17:06
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak