Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w szparagach na liściach szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 kg
wędzony łosoś 6 plasterków
szparagi 1 słoiczek
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny
cukier
musztarda pół łyżeczki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w szparagach na liściach szpinaku

Szpinak najpierw myjemy i zostawiamy do odsączenia.Porcję dzielimy na pół, najpierw jedną część podsmażamy na masełku około 3 minut.Letni szpinak łączymy z surowym i przekładamy na półmisek. Do salaterki wlewamy oliwę ,dodajemy sok z cytryny ,cukier, musztardę przygotowujemy sos ,częścią sosu polewamy szpinak na nim układamy łososia i szparagi i polewamy resztą winegretu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak