Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie paprykowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
śmietana kremowa 30% lub 36% 2 szklanki
natka pietruszki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
papryka zielona 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie paprykowym

Piekarnik nagrzać na 190 stopni.

Łososia pociąć na mniejsze kawałki takie plastry na szerokość 4-5cm. Poukładać w brytfannie.

Na patelni na roztopionym maśle podsmażyć przez około 5 min cebulkę pociętą w kostkę, czosnek posiekany w plasterki i papryki pokrojone w kostkę, lekko posolić. Następnie zalać całą zawartościę patelni łososia w brytfannie.

Śmietanę wymieszać z posiekaną natką pietruszki, papryką słodką mieloną, pieprzem, solą. Zalać łososia z warzywami i wstawić do piekarnika na 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.03.2013 12:43
fajna wersja tej pysznej ryby :)
Papryczka 06.10.2012 23:00
pycha
pierniczkowo 03.10.2012 11:25
ale u was pyszności:)
RenataZ-et 28.09.2012 19:26
wygląda bardzo apetycznie:)
ziutula
ziutula 27.09.2012 14:21
pychota i tyle...
Andysz 27.09.2012 14:18
mniammm;)
halina17 27.09.2012 14:07
Uwielbiam łososia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak