Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie curry na ryżu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 szt
pieprz
sok z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
śmietana 18 proc 3 łyżki
olej do smażenia
fasolka szaragowa 10 dag
pomidorki koktajlowe 5 szt
bulion 1 szkl
podroby 1 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ryż brązowy 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie curry na ryżu

Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju po 5 min z każdej strony. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
W rondelku rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy curry i smażymy chwilę. Zalewamy szklanką bulionu i gotujemy 15 min. Zagęszczamy śmietaną i gotujemy, aż zgęstnieje.
Szparagówkę gotujemy w lekko osolonej wodzie na miękko.
Wykładamy na talerz porcję ryżu, łososia i polewamy sosem curry. Ozdabiamy fasolką i pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 02.11.2013 15:12
Świetnie udekorowany:)
adelajda 02.11.2013 15:07
wygląda ładnie :)
dodi 02.11.2013 14:27
smakowicie wygląda
Olga_SK 02.11.2013 13:55
Cudny obrazek :)
joanna__s 02.11.2013 13:31
Przepis super, a do tego pomysł na podanie warzyw bardzo oryginalny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak