Łosoś w orzechach z malinami i camembertem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • łosoś

    400 g
  • cytryna

    4 plasterki

kruszonka

  • orzechy włoskie siekane

    1 łyżka
  • migdały siekane

    2 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżka
  • żurawina suszona

    1 łyżeczki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • skórka z cytryny

    0,5 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka

sos malinowy

  • maliny

    1 garść
  • ocet winny czerwony

    0,5 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta

dodatkowo

  • rukola

    100 g
  • ser camembert

    1 szt
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego układamy plasterki cytryny a na nich filety z łososia.

Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą i układamy na filetach.

Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

W tym czasie maliny miksujemy, dodajemy do nich ocet winny i doprawiamy do smaku.

Przecieramy przez sito.

Camembert kroimy w mniejsze kawałki i posypujemy pieprzem.

Układamy go na rukoli.

Upieczona rybę podajemy z sosem, camembertem i rukolą.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 06.10.2016 08:13
super jedzonko
Hrabina w kuchni 06.02.2015 22:22
Wspaniale wygląda.
caralajna 06.02.2015 17:40
ciekawy zestaw smaków
Monika-twin 06.02.2015 14:55
łOSOS MUSI BYC SMACZNY!
Internetowa Kuchnia 06.02.2015 12:59
Ciekawy przepis :)
agnieszka214 06.02.2015 11:51
smaczna jest taka rybka
R'n'G Kitchen 06.02.2015 11:06
Rozkosz dla podniebienia <3
erym 06.02.2015 11:06
jak sie cudnie prezentuje, czarujacy przepis, super!
dollce 06.02.2015 10:40
fajne połączenie
Adam/ZUB3R 06.02.2015 10:30
smaczna ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat