Łosoś w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

  • ziele angielskie

    2-3 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyzka
  • sól

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • sok z cytryny

    2 łyzki
  • cukier

    1 łyzka
  • oce

    2 łyzki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta podzielić na kawałki i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, cukru, pieprzu ,kucharka, rozmarynu, ziela angielskiego, liści laurowych i octu. Gotować ok 30 min. Wyciągnąć na ręcznik papierowy. Rozpuścić żelatynę 2 łyżki w 750 ml wrzącej wody. Najlepiej wybrać żelatynę przyprawiona lub dodać łyżkę kucharka. Łososia rozłożyć na półmisku, skropić sokiem z cytryny, przybrać i zalewać przestudzoną i gęstniejąca żelatyną. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galarety.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 30.04.2014 14:55
smaczna rybka
Motorek 10.11.2013 06:33
fajny przepis
Lis 04.11.2013 15:55
Ale sobie narobiłam smaka na takiego łososia...mniam:)
Róża1 24.10.2013 22:55
wspaniała zakąska i pięknie podana:-)
[email protected] 07.10.2013 12:04
fajny przepis
aisza1 20.08.2013 12:39
pycha ......
Ela15 18.08.2013 08:07
muszę spróbować
Rybciia 08.08.2013 08:36
prawdziwa pychotka :-)
jeta72 23.07.2013 12:55
super!!! :-)
Klausia 22.07.2013 14:06
oo tak jeszcze nie próbowałam, dzięki za pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat