Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 500 g
przypawa do ryb do smaku
ciasto francuskie 1 szt
ryż 100 g
masło do smaku
czosnek ząbki 2 ząbki
szpinak mrożony 100 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy łososia: oczyszczamy, myjemy i obsypujemy przyprawą do ryb. Odstawiamy na ok godz w chłodne miejsce.
Krok 1 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto
2
Rybę układamy na cieście francuskim i formujemy pieroga.
Krok 2 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto
3
Pierogi z filetami rybnymi pieczemy ok 20 min w temp ok 180 stopni.
Krok 3 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto
4
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty czosnek.
Krok 4 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto
5
Dodajemy odmrożony szpinak.
Krok 5 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto
6
Dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż. Ryż gotujemy ok 10 min żeby był lekko twardawy.
Krok 6 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto
7
Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy kucharka.
Krok 7 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto
8
Podajemy na ciepło.
Krok 8 - Łosoś w cieście francuskim z zielonym ryżem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak