Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOSOŚ w cieście francuskim :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowania
łosoś 200 gram
parmezan starty 0,5 szklanki
Koperek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
sezam 0,5 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ w cieście francuskim :)

Ciasto francuskie dzielimy na 2 prostokąty. Na każdy kawałek- połowę ciasta nakładamy porcję łososia( ja użyłam akurat wersję łososia do przygotowywania steków ) , parmezanu oraz przyprawy : pieprz i sól- przykrywamy pozostałym ciastem. Górę ciasta delikatnie nacinamy i obsypujemy sezamem . Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 31.03.2016 07:50
Pewnie smaczny :)
jagoda5913 31.03.2016 00:53
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak