Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony z kaparami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka ze skórką
kapary całe Smak 3 łyżki
wino białe 3 łyżki
masło 4 łyżki
pietruszka 3 łyżki posiekanej drobno
sok z cytryny 0,5 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony z kaparami

Łososia ze skórą dzielę na 3 części, jak jest bardzo duży filet to na 4. Posypuję je solą i pieprzem.
Na patelni roztapiam 2 łyżki masła i smażę na nim łososia na średnim ogniu przez około 3 min z każdej strony. Zdejmuję łososia i wrzucam kapary i resztę masła, smażę przez około 1 min, wlewam wino i sok z cytryny. Gotuję wszystko do momentu aż lekko zgęstnieje, dodaję pietruszkę i polewam tym sosem łososia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 09.02.2013 18:36
super
IZABELA29 26.10.2012 08:53
rybke warto jadać może nie z kaparami ale warto...
Wafelek2601 20.10.2012 09:21
rewelacja
Anna169Hosz 25.09.2012 08:12
Zapowiada się bardzo smacznie.
adelajda 21.09.2012 20:35
dla mnie super łosoś !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak